Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi történt velünk októberben?

logo5.jpg

 Az októberi hónap rettentő sűrű programot tartogatott számunkra.

Elkezdtük a felkészülést az Újévi Koncertre, miközben az október 6, és október 23-i városi megemlékezés műsorát is próbálni kellett. Kellett bizony, hiszen az átalakulóban lévő zenekarunk 60-70%-a alig, vagy egyáltalán nem játszotta még a hivatalos zenei anyagot, amivel ilyenkor szoktunk hozzájárulni a városi ünnepséghez, és koszorúzáshoz. Na, de nézzük szépen sorban, hol muzsikáltunk, muzsikáltak zenekarunk tagjai októberben.

Október 1-én a városi Idősek napi megemlékezésre csempésztük be a Zene Világnapját Szuromi Mária klarinétosunk és a zenekar tagjaiból alakult Solti Rézfúvós Kvartett segítségével.

Az október 3-i próbán már az Újévi Koncert műsorába is belekóstoltunk a hivatalos "koszorúzó" zenéket kívül..

Október 5-én három tankerület tartotta Solton a találkozóját, melyen iskolánk, intézményünk bemutatás után a Solti Rézfúvós Kvartett varázsolta el a tankerületek és iskolák képviselőit. 

Október 6-án a Vécsey Parkban emlékeztünk az aradi vértanúkra, és így fúvószenekari muzsikával aláfestett koszorúzásnak lehettek szem- és fültanúi az ünnepségre kilátogatók.

Október 10-én a nyugdíjasok megyei szintű találkozóján, amit az Idősek Világnapja alkalmával tartottak, a műsorba igyekeztek becsempészni a város valamennyi korosztályából. Így az iskolásokat a Solti Rézfúvós Kvartett képviselte és adott egy negyed órás műsort.

Október 10-én, és 17-én ismét próbákat tartottunk, majd október 23-ával beköszöntött az őszi szünet. Legalábbis, ami a hivatalos oktatást érinti. Október 23-án ugyanis ismét a Vécsey Parkban zenéltünk az '56-os eseményekre emlékezve a városi ünnepség keretén belül. A megemlékezés műsorában közreműködött a Solti Rézfúvós Kvartett is 3 darabbal.

A szünet pedig kifejezetten kevés pihenéssel telt a zenekar számára. Összesen 5 próbát tartottunk 6 nap leforgása alatt. Ekkor lehetőség nyílt szólampróbákon keresztül tüzetesebben kigyakorolni a nehezebb részeket. Minden próba nagyon hatékonyra sikerült - bár látogatottságával nem minden esetben lehetünk teljes mértékig elégedettek. Az Újévi Koncert műsora mellett két novemberi fellépésre is ebben az időszakban tudtuk beiktatni a felkészülést. 

Összegezve: 31 napból áll az október. Ez idő alatt volt összesen 6 fellépés, amiből 2 a teljes zenekart igénybe vette. Tartottunk 8 próbát. Ebből is látszik, hogy milyen feszített tempóban igyekszünk megfelelni az irányunkba támasztott elvárásoknak. Tesszük ezt azért, mert szeretjük amit csinálunk, jól érezzük magunkat együtt, és mert egy olyan közösséget alkotunk, melynek tagjait jó helyen tudhatják szüleik.