Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Solti Junior Band

img_1162.jpg

A Solti Junior Band (SJB) a Solti Ifjúsági Fúvószenekar utánpótlás fúvószenekaraként működik. Az utánpótlás folyamatos nevelése fontos, sőt elengedhetetlen a fúvószenekar hosszú távú fennmaradásához. Ezt a tényt Fuchs Attila már a kezdetekkor felismerte, és Gólyazenekar néven indította útjára a zenészek legkisebb generációjából. Azóta az a generáció már az ifjúsági zenekar legidősebb tagjait alkotja. 2014 szeptemberében Nagy Máté tanár úr vette át az utánpótlás zenekar irányítását, mely ekkor felvette a Solti Junior Band nevet. 
2014-2015-ös idényben önálló fellépéseket is vállalt a zenekar, ezek közül kiemelkedik az "Idősek napi" ünnepség, a Művészeti Bál, egy balatoni zenekari tábort méltóképpen befejező balatonfenyvesi térzene, és az Évadzáró Koncert, mely egyben 2015-ben az 1. Városházi Zenés Est is volt egyben. Pár fellépést pedig már az ifjúsági zenekar tagjaival közösen teljesített. 
A tagság minden évben erősen megváltozik. A zeneiskola növendékei közül a zenekari muzsikálásra érettek bekerülnek az utánpótlás zenekarba, ahonnan pedig a már rutinosabb, ifjúsági zenekari feladatokat is ellátni képes fiatal zenészek pedig a Solti Ifjúsági Zenekarban kapnak helyet. Ez a körforgás állandó, szükségszerű, hiszen az SJB célja épp ez. Ezért a hosszú távú terv sem lehet más, mint hogy az ifjúsági zenekar állandó, vagy zeneileg indokolt mértékig gyarapodó létszámát biztosítsa.