Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szeptemberi beszámoló

Az új tanév elindulásával zenekaraink életében is új szakasz kezdődött.

Az utánpótlás zenekar 90%-ában új tagokkal, 24 fővel kezdte el a munkát szeptember 12-én.

Az Ifjúsági Zenekar is hasonló átalakuláson ment/megy át. A nyáron végrehajtott új tagság fokozatos "beépítése" nyomán a zenekar átlagéletkora csökkent jó pár évvel :)
A régebbi tagjaink, akik felsőfokú tanulmányokat folytatnak, vagy dolgoznak érthető módon egyre ritkábban tudnak részt venni a zenekar munkájában, így a tavalyi utánpótlás beépítése sürgős feladattá vált.

Ennek eredményeként már augusztusban is 3 fellépést teljesítettünk. A szeptember pedig még sűrűbbnek mutatkozott.

- Szeptember 5-én tartottuk első próbánkat, ahol új zenekari mappák várták a muzsikusokat, egy egységes sorrendben berendezett rendszerrel. 
- Szeptember 12-én, szombaton Akasztón, a Mária napi búcsún, és azon belül is az akasztói borlovag rend ceremóniáján működtünk közre. Igaz hogy csak 1-2 személyautónyi zenészt hívtak, de a zenekar lelkesedésének köszönhetően 1 kisbusz, és egy személyautó is épphogy elég volt a "kisegyüttes" és a felszerelések szállításához. Az akasztói zenésztársainkkal kiegészülve majdnem 20 fővel vettünk részt a rendezvényen.
- Szeptember 19-én, szombaton a Solti Szüreti Fesztiválon a már szokásos zenei szolgálatot teljesítettük. A Kadarka utcai Bormúzeumnál a Borlovagrend ceremóniája alatt muzsikáltunk kicsit. A kicsi létszám ellenére a zenekar a már tőle megszokott színvonalon játszott.
- Szeptember 26-án, szombaton Solton, Petőfi telepen a PetJes Családi és Gasztro Fesztivál színpadán láthattak, hallhattak minket, mindazok akik kilátogattak a rendezvényre. Az eső végig esett, de a fedett színpadnak hála mi, és a fedett nézőtérnek köszönhetően a rossz idő ellenére kilátogató közönség 40-45 perces szórakoztató zenékből és indulókból álló műsorunk jól sikerült.

Szeptember utolsó történései pedig már az Újévi Koncert jegyében telnek. Műsor-összeállítás, kották keresése a műsorhoz, ötletelés, próbarendek kialakítása, stb...

Sűrű hónapot zártunk, de úgy gondolom, hogy egy zenekar működéséhez elengedhetetlen a próbákon tanultak közönség elé tárása, illetve amíg ilyen sok fellépés van, addig nyilvánvaló a zenekar létjogosultsága is. Ezek pedig erőt, kitartást és lelkesedést adnak mindannyikunknak közös munkánkhoz!

Köszönjük minden szülőnek, támogatónak, és segítőnek a szeptemberi munkát!